Glazované grilované řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Salát ledový
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 20 ml Hořčice
  • 50 ml Olej olivový
  • 20 ml Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 732.5 mg
  • Vláknina 3440 mg
  • Vitamín A 3440 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, nasolíme a rozložíme na tác.

  • 2

    Z javorového sirupu, oleje, hořčice a koriandru smícháme marinádu, kterou bohatě potřeme maso z obou stran, necháme hodinu uležet. Potom rozložíme na gril a opékáme 15 minut za průběžného otáčení. Pár minut před dokončením řízky ještě jednou pořádně natřeme, aby se vytvořil lesklý povlak. Podáváme s natrhaným ledovým salátem.

Komentáře k receptu