Ryba na grilu se zeleninou
Suroviny
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 1 kg Brambory
- 1 kg Polévkové kostky Vitana
- 1 kg Rybí filety
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 13 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 799.8 mg
- Vláknina 9838 mg
- Vitamín A 9838 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso nakrájíme na 6 stejných dílů.
-
2
Rozehřejeme gril a na něj dáme umyté papriky, které propíchneme ostrým nožem. Přibližně po 10 až 12 minutách začne slupka paprik půchýřovatět a černat. papriky vezmeme z grilu, uzavřeme v plastovém sáčku tak, aby k nim nemohl vzduch, necháme zapařit a vychladnout. Vychladlé papriky oloupeme.
-
3
Připravíme si pomerančovou čalamádu tak, že olivový olej, jemně nasekaný zázvor, sojovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamicový ocet, pepř a hořčičná semínka důkladně promícháme v misce.
-
4
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, které napícháme na špízové jehly. Pak je opékáme na nejrozpálenější části grilu 25 až 30 minut a občas potíráme při obracení pomerančovou čalamádou.
-
5
Na grilu současně s bramborami opékáme po každé straně asi 5 minut i rybí maso, které také potíráme pomerančovou čalamádou.
-
6
Cukety, které jsme nakrájeli na silnější plátky, pečeme přibližně 8 až 10 minut, než změknou.
-
7
Zbytek čalamády dáme do vhodného hrnku a necháme na ohni přejít při občasném zamíchání varem.
-
8
Když jsou brambory, maso a cukety hotové, dáme je na talíře, přidáme k nim papriky a vše přelijeme horkou čalamádou.