Grilované klobásy v bagetě s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Hořčice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 600 g Klobása vepřová
  • 20 g Kečup
  • 40 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Bageta
  • 3 ks Cibule
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1480 kcal
  • Sacharidy 152 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 3578 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 152 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 939.5 mg
  • Vláknina 16675 mg
  • Vitamín A 16675 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme olej, tymián, sůl a pepř a do vzniklé marinády ponoříme na silnější plátky nakrájenou cibuli a chvíli necháme uležet.

  • 2

    Na gril rozložíme 4 vepřové klobásy, jejichž povrch jsme nakrájeli do mřížky a grilujeme 10 minut za častého otáčení. Ke klobásám na gril přidáme marinovanou cibuli na grilovacím tácu a opékáme společně. Mezitím na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou najemno, přidáme hořčici, kečup, citronovou šťávu, sůl a pepř, lehce zředíme vodou, pár minut povaříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Bagety rozpůlíme, potřeme máslem, mezi poloviny vložíme klobás, kolečka cibule a zalijeme 1 lžící omáčky.

Komentáře k receptu