Jehněčí s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Hořčice
  • 500 g Jehněčí maso
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 9 g Sůl
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 g Červená řepa
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 120 g Sýr Feta
  • 100 g Baby špenát
  • 20 g Oregano sušené
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Olej z vlašských ořechů
  • 20 ml Ocet malinový
  • 0.7 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 2529 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 110.2 mg
  • Draslík 663.6 mg
  • Vláknina 17135 mg
  • Vitamín A 17135 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1191.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.

  • 2

    Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu.

  • 3

    Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme.

  • 4

    Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem.

Komentáře k receptu