Jehněčí s červenou řepou
Suroviny
- 5 g Hořčice
- 500 g Jehněčí maso
- 100 g Ořechy vlašské
- 9 g Sůl
- 10 g Sůl
- 5 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 300 g Červená řepa
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 120 g Sýr Feta
- 100 g Baby špenát
- 20 g Oregano sušené
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Olej z vlašských ořechů
- 20 ml Ocet malinový
- 0.7 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2529 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 110.2 mg
- Draslík 663.6 mg
- Vláknina 17135 mg
- Vitamín A 17135 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1191.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme olejem, posypeme oregánem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
-
2
Řepu vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, přivedeme k varu, 20 minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat, lehce vychladlou rozkrojíme na čtvrtky. Potřeme olejem a opékáme na grilu 8 minut ze všech stran, průběžně otáčíme. Hotovou řepu vložíme do mísy, přidáme nasekané ořechy, oprané listy špenátu a nakrájený sýr Feta. Fazolové listy přelijeme vroucí osolenou vodou, necháme 3 minuty blanšírovat, scedíme a okapané je přidáme k salátu.
-
3
Marinované maso rozložíme na gril a opékáme 6 - 10 minut za častého otáčení. Ogrilované maso zabalíme do alobalu, necháme dojít. Mezitím na pánvi smícháme ingredience na dresink, zahřejeme, ale nevaříme.
-
4
Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme na talíři s porcí salátu, vše přelité teplým dresinkem.