Steaky se salsou verde

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř zelený mletý
  • 80 g Petržel kudrnka
  • 40 g Máta
  • 40 g Bazalka
  • 40 g Pažitka
  • 20 g Olivy zelené
  • 20 g Kapary
  • 40 g Ančovičky konzervované
  • 5 g Hořčice
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 150 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1928 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 146.5 mg
  • Draslík 989.1 mg
  • Vláknina 3113.8 mg
  • Vitamín A 3113.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.

  • 2

    Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.

Komentáře k receptu