Špízy z mušlí a klobásy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 55.4 mg
- Vláknina 2690 mg
- Vitamín A 2690 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vyloupané z mušlí zabalíme do listů šalvěje a napichujeme střídavě s plátky klobásy chorizo na zaostřenou špejli nebo špízovou jehlu. Naskládáme do porcelánové nádoby a zalijeme marinádou, kterou si připravíme z oleje, soli, pepře, limetkové šťávy a prolisovaného česneku. Nádobu zakryjeme a necháme špízy 30 minut uležet. Připravené špízy grilujeme 10 minut za stálého otáčení a potírání marinádou.