Jablečné čatní s čajoty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Zázvor celý
  • 85 g Rozinky tmavé
  • 225 g Cukr třtinový
  • 347 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Čajot
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 1611.6 mg
  • Vitamín A 1611.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne.

  • 2

    Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

  • 3

    Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček.

Komentáře k receptu