Vepřové kotlety na grilu s ochuceným máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Koření grilovací
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 379.8 mg
  • Vláknina 513.8 mg
  • Vitamín A 513.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo nakrájíme na kostky, dáme do misky a rozetřeme s prolisovaným česnekem. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku, nasekané červenou kapii a chilli papričku, pepř, sůl. Vše dobře promícháme a zabalíme do alobalu, konce uzavřeme, odložíme do mrazicího boxu na 15 minut ztuhnout.

  • 2

    Lak: Do mísy vlijeme olej, přidáme grilovací koření, rozmačkaný česnek, pepř, sůl, promícháme a po dobu grilování potíráme maso po obou stranách.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, rozložíme kotlety, které při pečení potíráme připraveným lakem, pečeme z každé strany přibližně 20 minut.

  • 4

    Upečené maso porcujeme na talíře a na každou kotletu položíme kolečko másla z alobalu.

  • 5

    Z mrazícího boxu vyndáme balíček v alobalu, rozbalíme, nakrájíme na 2 cm široké plátky.

Komentáře k receptu