Olivová pasta s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1862 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 76.1 mg
- Draslík 317.4 mg
- Vláknina 2523.3 mg
- Vitamín A 2523.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou pastu neboli tapenádu získáme rozmixováním černých řeckých oliv bez pecek i nálevu, kaparů naložených v soli, sardelových řezů, 1 stroužku česneku, drcené chilli papričky, čerstvé bazalky a petrželky se 2 lžícemi oleje. Kolečka kozího sýra s bílou plísní položíme řeznou stranou nahoru na plech s pečicím papírem, potřeme česnekovým olejem; ten získáme smícháním zbylého česneku a oleje. Opekáme do zlatova 2 - 3 minuty pod rozehřárým grilem. Jako přílohu podáváme tapenádu a opečený chleba.