Olihně a chobotničky na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 12 ks Chobotnice
  • 12 ks Olihně
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Ocet rýžový
  • 0.5 dl Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 120.7 mg
  • Vláknina 1136.5 mg
  • Vitamín A 1136.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse sherry, nasekané chilli papričky, ocet, 2 lžíce oleje, cukr a špetku soli. Chobotničky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Položíme je na bok, prořízneme krk, zobák bychom měli v hlavě ponechat. Pokud ho nenajdeme, uděláme řez u chapadel a hledáme znovu. Hlavy se zobákem vyhodíme a chapadla, která mohou zůstat vcelku, vložíme do směsi s octem. Do směsi přidáme i trubičky olihní a obalíme. Zakryjeme a dáme je chladit na 8 hodin do lednice.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku, česnek a zázvor. Odstavíme z plamene, přidáme chilli omáčku a dáme stranou.

  • 3

    Chapadla a trubičky vyndáme z marinády a necháme okapat. Zúžený spodek z každé trubičky odkrojíme, aby byly po celé délce stejně široké. Poté je po délce rozřízneme a narovnáme. Do každého plátku vyřízneme mřížkový vzor.

  • 4

    Olihně i chobotnice grilujeme 5 minut nad rozžhavenými uhlíky, obracíme. Jakmile jsou chapadla propečená, stočí se a olihně se samy zavinou.

  • 5

    Propečené kousky dáme do pánve s chilli omáčkou, promícháme je a ihned podáváme.

Komentáře k receptu