Vepřové řízky neapolské

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 75 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 77.2 mg
  • Draslík 588 mg
  • Vláknina 4059.5 mg
  • Vitamín A 4059.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata a necháme vařit 5 minut, aby omáčka zhoustla.

  • 2

    Maso pečeme z každé strany v předehřátém grilu 5 minut. Poté dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve přidáme vypeckované černé olivy a pokrájenou bazalku a promícháme.

  • 3

    Porce masa vložíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu