Kuře v jogurtu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 3 ks Chilli paprička sušená
- 4 stroužek Česnek
- 1.25 dl Jogurt krémový bílý natur
- 2 kg Kuřecí čtvrtky
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Koriandr celý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 40 g
- Sodík 819 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 508.6 mg
- Vláknina 17145.8 mg
- Vitamín A 17145.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři rozetřeme semena koriandru, chilli papričky, garam masalu, kurkumu, cibuli, zázvor, česnek, sůl a limetkovou šťávu.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs koření, smažíme 2 minuty a poté směs vyklopíme na talíř. Přidáme jogurt, vše promícháme.
-
3
Z porcí kuřete odstraníme kůži a uděláme do každé porce tři zářezy. Vše obalíme v marinádě. Talíř přikryjeme a necháme 4 hodiny v lednici. Než začneme maso grilovat, necháme ho 30 minut v pokojové teplotě.
-
4
Jednotlivé porce kuřete zabalíme do fólie a dobře utěsníme, aby nevytékala šťáva.
-
5
Rozžhavíme gril a grilujeme kuřecí maso cca 15 minut, jednou obrátíme. Rozbalíme a sundáme fólii a grilujeme kuře ještě 5 minut, aby zhnědlo.
-
6
Podáváme horké, např. se zeleninou.