Rajčatová šlehaná pěna

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 23.9 mg
  • Draslík 154.7 mg
  • Vláknina 1551.7 mg
  • Vitamín A 1551.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.

  • 3

    Podáváme ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu