Grilovaný zvěřinový hamburger

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 100 g Salát hlávkový
  • 80 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 450 g Srnčí plec
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 202.7 mg
  • Draslík 627.7 mg
  • Vláknina 8304.5 mg
  • Vitamín A 8304.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.

  • 2

    Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo.

  • 3

    Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme.

Komentáře k receptu