Italská omáčka s vínem
Suroviny
- 200 g Majonéza
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1 ks Paprika sterilovaná
- 1 ks Okurky nakládané
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 0.15 l Víno červené
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2528 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 229.3 mg
- Vláknina 4655 mg
- Vitamín A 4655 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonézu zředíme vínem a kečupem, osladíme a osolíme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a sardelovou pastu.
-
2
Papriku, cibuli, okurku a petrželku jemně nasekáme a vmícháme do omáčky.