Velikonoční beránek s kandovaným ovocem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8 porcí

Suroviny

  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Kandované ovoce
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Cukr moučkový
  • 2 g Pepř černý celý
  • 170 g Tuk rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 263.5 mg
  • Vláknina 3639 mg
  • Vitamín A 3639 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě třeme pět minut 120 g změklého tuku s cukrem. Potom postupně za stálého míchání přidáváme vejce a třeme dále až do pěny. Přimícháme na malé kousky pokrájené kandované ovoce, mleté ořechy, přimícháváme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.

  • 2

    Pečicí formu na beránka vymažeme zbylým tukem, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme připravené těsto.

  • 3

    Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupních 40 - 45 minut. Upečeného beránka mírně vychladíme ve formě, poté opatrně vyklopíme.

  • 4

    Beránka celého posypeme moučkovým cukrem, oči zhotovíme ze zrnek pepře, nového koření nebo z hřebíčků a necháme úplně vychladnout.

Komentáře k receptu

  • mikes
  • 16.03.2016 09:09:38

V ingrediencích je 170g tuku, do těsta použijeme 120g, zbylým tukem vymažeme formu.
Těsto s přidáním mléka je vláčnější, děkujeme, recept je opravený.

Odpovědět
  • Aleisa
  • 15.03.2016 14:45:23

V ingrediencích chybí napsaný tuk - 120 g, o kterém se píše v postupu. Navíc jsem ještě nakonec použila 100 ml vlažného mléka, jinak by bylo těsto dost tuhé. Pekla jsem při menší teplotě, než uvádí recept. Oči jsou udělané z hřebíčku. Beránek je chuťově dobrý, můžu doporučit a dávám palec nahoru.

Odpovědět