Pizza kalábrijská
Suroviny
- 1 kostka Droždí
- 400 g Mouka pšeničná hladká
- 125 g Ricotta
- 175 g Rajčata sušená sterilovaná
- 125 g Salám Mortadela
- 150 g Mozzarella
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2.75 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 737.6 mg
- Vláknina 4803.3 mg
- Vitamín A 4803.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.
-
3
Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.
-
4
Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.
-
5
Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
-
6
Podáváme horké.