Mramorovaná bábovka

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 70.9 mg
  • Vláknina 2433.3 mg
  • Vitamín A 2433.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.

  • 3

    Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu