Nákyp jablečný s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 16 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 248.6 mg
- Draslík 571.9 mg
- Vláknina 13215 mg
- Vitamín A 13215 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dusíme je do poloměkka na víně a odkládáme na talíř. Do šťávy nasypeme oloupané a ostrouhané rohlíky, rozmícháme a odstavíme z ohně. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme na hrubo a zlehka opražíme se lžičkou cukru.
-
2
Z bílků ušleháme sníh, postupně vmícháme žloutky, mandle, dušená jablka a na závěr rohlíky.
-
3
Vymastíme nákypovou formu, vysypeme strouhankou, vložíme nákyp a pečeme zhruba 35 minut.