Polévka čínská vepřová s brambory

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Vepřové maso libové
  • 225 g Bambusové výhonky
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 22.2 mg
  • Draslík 557.3 mg
  • Vláknina 8199.5 mg
  • Vitamín A 8199.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 793 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme pokrájené brambory, kuřecí vývar, lžíci rýžového vinného octa, vše přivedeme k varu a poté stáhneme plamen.

  • 2

    Smícháme vodu s kukuřičnou škrobovou moučkou a směs vmícháme do horkého vývaru. Vývar znovu přivedeme k varu, mícháme, dokud nezhoustne.

  • 3

    Na talíř dáme vepřové nudličky a polijeme zbylým rýžovým vinným octem, sezamovým olejem a sójovou omáčkou.

  • 4

    Do vývaru přidáme vepřové nudličky, nakrájenou mrkev na proužky, nasekaný zázvor a 10 minut povaříme. Přidáme nakrájenou červenou papriku, jarní cibulku a bambusové výhonky. Vaříme 5 minut a poté okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu