Polévka čínská vepřová s brambory
Suroviny
- 125 g Vepřové maso libové
- 225 g Bambusové výhonky
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 98 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 22.2 mg
- Draslík 557.3 mg
- Vláknina 8199.5 mg
- Vitamín A 8199.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 793 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme pokrájené brambory, kuřecí vývar, lžíci rýžového vinného octa, vše přivedeme k varu a poté stáhneme plamen.
-
2
Smícháme vodu s kukuřičnou škrobovou moučkou a směs vmícháme do horkého vývaru. Vývar znovu přivedeme k varu, mícháme, dokud nezhoustne.
-
3
Na talíř dáme vepřové nudličky a polijeme zbylým rýžovým vinným octem, sezamovým olejem a sójovou omáčkou.
-
4
Do vývaru přidáme vepřové nudličky, nakrájenou mrkev na proužky, nasekaný zázvor a 10 minut povaříme. Přidáme nakrájenou červenou papriku, jarní cibulku a bambusové výhonky. Vaříme 5 minut a poté okamžitě podáváme.