Tykvový chléb s chutí papriky
Suroviny
- 5 g Sůl
- 25 g Chlebový kvásek
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 350 g Mouka chlebová
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Paprika mletá sladká
- 80 g Mandle
- 40 g Hrozinky
- 80 g Tykev - semena
- 20 g Lněné semínko
- 40 g Rajčata sušená sterilovaná
- 400 ml Minerální voda jemně perlivá
- 40 ml Olej olivový
- 20 ml Voda z pomerančových květů
- 40 ml Sirup javorový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1013 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 497.9 mg
- Vláknina 13293.3 mg
- Vitamín A 13293.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme minerální vodu, olej, vodu z pomerančových květů a javorový sirup. Přidáme špetku pálivé papriky, sladkou papriku, chlebovou a hladkou mouku, sůl, drcené mandle a hrozinky, prolisovaný česnek, tykvová semínka, lněná semínka a sušená rajčata.
-
2
Vmícháme chlebový kvásek, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.