Chléb plněný šunkou, sýrem a bylinkami
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 g Droždí sušené
- 285 g Sýr Eidam cihla 30%
- 185 g Šunka dušená
- 50 g Mák - semena
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika červená
- 8 ks Olivy černé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2210 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 24872.8 mg
- Vitamín A 24872.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažnou vodu, 2 vejce, olej, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou desku a jemně prohněteme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme polovinou máku. Těsto vyvátíme do kruhu o průměru 35 cm. Dáme jej do formy tak, aby okraje přečnívaly. Potom 185 g sýru nastrouháme, smícháme s oreganem a najemno nasekanou petrželkou. Polovinu směsi nasypeme na dno, přisypeme na nudličky nakrájenou šunku a druhou polovinu sýru s bylinkami. Okraje nařízneme nožem na 8 částí. Přehýbáme je směrem nahoru a pokaždé přeložíme plátkem sýru, čtvrtkou papriky a olivou. Konce těsta spojíme nahoře do uzlíčku. Necháme 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme zbylým mákem. Pečeme v troubě při 200°C 45 minut.