Chléb s jablečným octem
Suroviny
- 10 g Droždí sušené
- 250 g Mouka bezlepková Mantler
- 100 g Mouka pohanková
- 400 ml Voda pitná
- 50 ml Ocet jablečný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krystal
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 5 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 65.1 mg
- Vláknina 5384.8 mg
- Vitamín A 5384.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenyl nasekáme nadrobno. Do nádoby domácí pekárny vlijeme vodu, jablečný ocet a přidáme cukr, bezlepkovou mouku Mantler, pohankovou mouku, koření, sušené droždí a nakonec ochutíme solí.
-
2
Pečící nádobu vložíme do pekárny a zapneme ji, nastavenou na příslušný program. Po několika minutách otevřeme víko pekárny a setřeme zbytky surovin ze stěn a přidáme je do těsta a necháme dál program běžet.
-
3
Program na pečení chleba trvá asi 120 minut. Po upečení necháme vystydnout a servírujeme ho nakrájený na krajíce jako ostatní pečivo.