Domácí veka z žitné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 7 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 8343.6 mg
- Vitamín A 8343.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, mléko, olej, sůl, kmín, mouku a droždí, zapneme program Těsto. Pekárna těsto uhněte, poté jej vyklopíme na pomoučený vál a lehce prohněteme. Těsto rozdělíme na 2 části a vytvarujeme z nich 2 podlouhlé veky. Přikryjeme je olejem potřenou potravinovou fólií a necháme 20 minut kynout. Poté je upečeme v předehřáté troubě 35 minut.