Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Rozmarýn čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 70.7 mg
  • Vláknina 750.2 mg
  • Vitamín A 750.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky čenesku oloupeme a také najemno nakrájíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme 2 až 3 minuty nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek, cukr a smažíme ještě 2 minuty, až má směs zlatavou barvu. Nakonec ještě vmícháme jemně nasekaný rozmarýn a odstavíme pánev z ohně.

  • 3

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cibulovo-česnekovou směs z pánve a přisypeme mouku tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.

  • 4

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 5

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu