Dušený úhoř s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 60 g
- Sodík 2892 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 253.1 mg
- Draslík 1062.8 mg
- Vláknina 10789 mg
- Vitamín A 10789 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme na proužky. Rozložíme na tác a pokapeme octem, posypeme solí a necháme 8 minut marinovat. Ve woku rozpálíme olej a maso necháme 5 minut smažit za občasného promíchání. Přidáme strouhaný zázvor a na kousky nakrájený pastinák a fenykl a 4 minuty necháme opékat. Osolíme, opepříme cayenským pepřem, podlijeme vývarem a necháme 8 minut dusit.
-
2
Podáváme ozdobené petrželkou a nahrubo nastrouhanou čerstvou citronovou kůrou.