Asijský postní pokrm
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 100 g Mrkev kořen
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Paprika červená
- 20 g Solamyl
- 120 g Sójové výhonky
- 20 g Smrže čerstvé
- 100 g Kukmáky
- 100 g Pekingské zelí
- 50 ml Olej sezamový
- 3 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 101 g
- Sodík 1330 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 459.3 mg
- Vláknina 10935 mg
- Vitamín A 10935 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme rostlinný olej a postupně orestujeme mrkev, oloupanou a nakrájenou na kolečka, papriky zbavené jádřinců a nakrájené na kostky, pekingské zelí nakrájené na proužky a nakonec všechny houby nakrájené na kousky. Společně podusíme asi 5 minut, přidáme bambusové výhonky, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a ještě 2 minuty povaříme.
-
2
Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, osladíme a necháme přejít varem. Vmícháme na kostičky nakrájený tofu sýr, zjemníme sezamovým olejem a podáváme.