Lívance z tresky
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 450 g Filé rybí
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Vývar rybí
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 12 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 82.8 mg
- Vláknina 2517.1 mg
- Vitamín A 2517.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse mouku s kypřícím práškem. Přilijeme vodu, vmícháme olej, rozšlehané vejce, sůl a necháme pár minut odstát.
-
2
Smícháme v misce rybí omáčku, sójovou omáčku, rybí vývar a mátu. Omáčku odložíme stranou.
-
3
Osolíme, opepříme a na plátky nakrájíme rybí filé. Rozpálíme ve woku olej, rybí kousky obalíme v těstíčku a smažíme do zlatova.
-
4
Nakonec vyjmeme z pánve a necháme okapat. Udržujeme v teple, než osmažíme všechny kousky, následně servírujeme.