Orientální hovězí nudličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Hovězí kýta
  • 150 g Brokolice
  • 150 g Paprika červená
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Víno rýžové čínské
  • 80 ml Voda pitná
  • 60 ml Omáčka ústřicová
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 593.6 mg
  • Vláknina 3852.5 mg
  • Vitamín A 3852.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.1 mg
  • Vitamín E 11.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nekovové misky se směsí sojové omáčky, vína, kukuřičného škrobu a cukru vložíme na nudličky nakrájené hovězí maso, vše dobře promícháme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme takové porce masové směsi (podle velikosti pánve), aby pokryly pouze dno a tudíž se rychle osmažily. Jednotlivé (již usmažené) porce masa odkládáme do předem připravené nádoby. Po zpracování veškeré masové směsi vložíme do pánve s výpekem na malé kousky rozebranou brokolici, 6 lžic vody a vaříme asi 6 minut, po této době přidáme na nudličky rozkrájenou papriku a dále smažíme, dokud brokolice nezměkne (asi 3 minuty). Poté přidáme teď už veškerou udělanou masovou směs, dvě minuty prohříváme. Během této doby vmícháme ústřicovou omáčku, drcený česnek, ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu