Orientální hovězí nudličky
Suroviny
- 455 g Hovězí kýta
- 150 g Brokolice
- 150 g Paprika červená
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Víno rýžové čínské
- 80 ml Voda pitná
- 60 ml Omáčka ústřicová
- 100 ml Olej slunečnicový
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1070 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 593.6 mg
- Vláknina 3852.5 mg
- Vitamín A 3852.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.1 mg
- Vitamín E 11.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nekovové misky se směsí sojové omáčky, vína, kukuřičného škrobu a cukru vložíme na nudličky nakrájené hovězí maso, vše dobře promícháme.
-
2
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme takové porce masové směsi (podle velikosti pánve), aby pokryly pouze dno a tudíž se rychle osmažily. Jednotlivé (již usmažené) porce masa odkládáme do předem připravené nádoby. Po zpracování veškeré masové směsi vložíme do pánve s výpekem na malé kousky rozebranou brokolici, 6 lžic vody a vaříme asi 6 minut, po této době přidáme na nudličky rozkrájenou papriku a dále smažíme, dokud brokolice nezměkne (asi 3 minuty). Poté přidáme teď už veškerou udělanou masovou směs, dvě minuty prohříváme. Během této doby vmícháme ústřicovou omáčku, drcený česnek, ochutíme solí a pepřem.