Zelí křupavé s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mandle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1.25 kg Zelí čínské
  • 1.96 cl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 881.1 mg
  • Vláknina 12114.8 mg
  • Vitamín A 12114.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otrháme listy čínského zelí, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké proužky. Ve woku rozehřejeme olej a vložíme pokrájené čínské zelí, smažíme 3 minuty, dokud nezačnou kousky zelí v oleji plavat. Potézelí vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Do woku vložíme oloupané mandle, 30 vteřin je osmahneme, poté je vyndáme a necháme též okapat.

  • 3

    Smícháme mletou skořici, třtinový cukr, sůl a posypeme směskou zelí. Do hotového čínského zelí vsypeme nakonec mandle.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu