Zelí čínské s citronem
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1.25 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 320.9 mg
- Vláknina 3547 mg
- Vitamín A 3547 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.
-
2
Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.
-
3
Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.
-
4
Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.
-
5
Ihned podáváme.