Zelí čínské s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1.25 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 3547 mg
  • Vitamín A 3547 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.

  • 2

    Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.

  • 3

    Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.

  • 4

    Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu