Salát neapolský z plodů moře
Suroviny
- 100 g Salát hlávkový
- 450 g Mušle srdcovky
- 225 g Těstoviny Campanelle
- 450 g Olihně
- 750 g Slávky nakládané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata
- 1.5 dl Víno bílé
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 14 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 530.7 mg
- Vláknina 7687.3 mg
- Vitamín A 7687.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.
-
2
Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.
-
3
V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.
-
4
Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.
-
5
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.
-
6
Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.