Salát neapolský z plodů moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 410 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 450 g Mušle srdcovky
  • 225 g Těstoviny Campanelle
  • 450 g Olihně
  • 750 g Slávky nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 530.7 mg
  • Vláknina 7687.3 mg
  • Vitamín A 7687.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.

  • 2

    Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.

  • 4

    Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.

  • 5

    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.

  • 6

    Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu