Lilky plněné směsí rizota

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 25 g Ořechy Kešu
  • 45 g Sýr Čedar
  • 60 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.28 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 23.6 mg
  • Draslík 541 mg
  • Vláknina 12723 mg
  • Vitamín A 12723 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.

  • 2

    Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.

  • 3

    Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.

  • 4

    Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.

  • 5

    Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.

  • 6

    Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.

  • 7

    Podáváme horké ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu