Tagliatelle zelené na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Tagliatelle
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 60 g Pistácie
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 737.2 mg
  • Vláknina 8363.5 mg
  • Vitamín A 8363.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji ve woku osmahneme pokrájené jarní cibulky a česnek, přidáme pokrájené houby a pod pokličkou vaříme 5 minut.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou, poté je scedíme, necháme okapat a dáme do prázdného hrnce.

  • 3

    K houbám přidáme nasekaný špenát a prohřejeme 2 minuty. Přidáme sýr a necháme rozehřát. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Směsí přelijeme těstoviny, osolíme, opepříme a prohřejeme.

  • 4

    Vše vyklopíme na ohřátou mísu, posypeme nasekanými pistáciemi a bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu