Tagliatelle zelené na česneku
Suroviny
- 225 g Žampiony čerstvé
- 500 g Tagliatelle
- 225 g Špenát listový čerstvý
- 125 g Sýr smetanový tavený 45%
- 60 g Pistácie
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 20 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 737.2 mg
- Vláknina 8363.5 mg
- Vitamín A 8363.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji ve woku osmahneme pokrájené jarní cibulky a česnek, přidáme pokrájené houby a pod pokličkou vaříme 5 minut.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou, poté je scedíme, necháme okapat a dáme do prázdného hrnce.
-
3
K houbám přidáme nasekaný špenát a prohřejeme 2 minuty. Přidáme sýr a necháme rozehřát. Vmícháme smetanu a jen prohřejeme. Směsí přelijeme těstoviny, osolíme, opepříme a prohřejeme.
-
4
Vše vyklopíme na ohřátou mísu, posypeme nasekanými pistáciemi a bazalkou a ihned podáváme.