Pizza s plody moře
Suroviny
- 145 g Těsto na pizzu
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 350 g Mořské plody mix
- 25 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika červená
- 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 320.1 mg
- Vláknina 4642 mg
- Vitamín A 4642 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme směs na pizzu a smícháme s koprem. Těsto připravíme dle návodu na obalu. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
-
2
Pečící plech vyložíme pečícím papírem, na něj dáme placku těsta o průměru 25 cm, dáme stranou a necháme vykynout.
-
3
Rozehřejeme gril na vysokou teplotu. Dáme na gril opéct papriku bez semínek a rozpůlenou. Pečeme 10 minut, aby byla měkká. Necháme ji vychladnout, oloupeme slupku a pokrájíme dužinu.
-
4
Pokrájená rajčata a papriku dáme do teflonové pánve, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Přimícháme sůl, pepř a rajčatový protlak. Omáčku rozetřeme po těstě a posypeme plody moře, kapary a sýrem. Pečeme 30 minut.
-
5
Okamžitě podáváme.