Fazolová toskánská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 3 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 17.3 mg
- Vláknina 569.8 mg
- Vitamín A 569.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.
-
3
Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.