Fazolová toskánská polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Fazole bílé
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 17.3 mg
  • Vláknina 569.8 mg
  • Vitamín A 569.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.

  • 3

    Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.

Komentáře k receptu