Ostrá polévka z garnátů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Zázvor celý
  • 225 g Garnát obecný
  • 100 g Kukuřice
  • 4 ks Chilli paprička
  • 8 ks Limetka kafrová
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1823 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 115.9 mg
  • Draslík 958.1 mg
  • Vláknina 8948.5 mg
  • Vitamín A 8948.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.

  • 2

    Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.

  • 3

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu