Ostrá polévka z garnátů
Suroviny
- 350 g Brambory
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 100 g Zázvor celý
- 225 g Garnát obecný
- 100 g Kukuřice
- 4 ks Chilli paprička
- 8 ks Limetka kafrová
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Vývar rybí
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 63 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 115.9 mg
- Draslík 958.1 mg
- Vláknina 8948.5 mg
- Vitamín A 8948.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na větší předehřátou pánev dáme tamarindovou pastu, česnek, zázvor, chilli papričky, rybí omáčku, cukr a rybí vývar. Nahrubo natrháme listy limety a přidáme je do pánve. Zamícháme a uvedeme do varu.
-
2
Do směsi v pánvi přidáme sladké brambory, mrkev a cukrovou kukuřici. Polévku necháme vařit do změknutí zeleniny, cca 10 minut. Přidáme nať koriandru, rajčata a garnáty a povaříme 5 minut.
-
3
Polévku podáváme horkou.