Banány v těstíčku
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Mouka rýžová
- 250 ml Voda pitná
- 300 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 8 ks Banány
- 4 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1223 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 77 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1481.8 mg
- Vláknina 22229.8 mg
- Vitamín A 22229.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané banány nakrájíme na stejné kousky a v míse je pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Hladkou mouku, rýžovou mouku, prášek do pečiva, solamyl a skořici promícháme v misce. Do směsi postupně vlijeme vodu a vypracujeme řidší těstíčko.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a potom příkon tepla trochu snížíme. Vždy kus banánu napíchneme na vidličku, ponoříme do těstíčka a po okapání vložíme do pánve. Banány smažíme 2-3 minuty po obou stranách dozlatova.
-
4
Usmažené banány přendáme lopatkou s otvory na talíř s cukrem a obalíme je.
-
5
Banány upravíme na mísu a můžeme podávat se šlehačkou nebo se zmrzlinou.