Citronová polévka s krevetami
Suroviny
- 10 ml Omáčka rybí
- 15 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 kávová lžička Citronová tráva
- 2 ks Rajčata
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Krevety tygří - loupané
- 15 šálek Houby čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 7 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 1249.9 mg
- Vláknina 14787.6 mg
- Vitamín A 14787.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do wok pánve s 1 250 ml vody téměř u varu přidáme rajčata nakrájená na šestiny, citronovou trávu, rybí omáčku a houby přibližně na dvě minuty. Zamícháme a přidáme syrové krevety, zbavené skořápek a žilek. Až po minutě lehce promícháme.
-
2
Chilli papričky, polévku, krevety a zeleninu dáme do čtyř větších misek. Dochucujeme limetkovou šťávou, cukrem, mátou, koriandrem a rybí omáčkou.
-
3
Obsah lehce promícháme.