Kuřecí prsa s oblohou
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 200 g Cuketa
- 100 g Celer bulvový
- 600 g Mrkev kořen
- 100 ml Víno bílé
- 10 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý celý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Směs koření na kuře
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 350 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 940.4 mg
- Vláknina 14890.5 mg
- Vitamín A 14890.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu.
-
2
Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky.
-
3
Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut.
-
4
Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.