Sladkokyselá paprika s rajčaty
Suroviny
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Petržel - nať
- 1 špetka Anýz mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 6 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 365.7 mg
- Vláknina 4981 mg
- Vitamín A 4981 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky nejprve omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata rovněž omyjeme, slupku křížem nakrojíme a na chvíli vložíme do vroucí vody. Po vyjmutí slupky oloupeme a rajčata nakrájíme na dílky.
-
2
Oloupaný česnek prolisujeme. Petrželku opláchneme, necháme okapat a lístky nasekáme najemno.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a zeleninu osmahneme. Přidáme rýžové víno a sójovou omáčku. Potom necháme v pánvi na chvíli táhnout. Pokrm osladíme a dochutíme koriandrem, zázvorem a mletým anýzem. Takto upravený pokrm ihned servírujeme.