Makový koláč s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 240 g Máslo čerstvé
  • 50 g Vejce slepičí
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mák mletý
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 151.1 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme do pěny 140 g másla s 100 g cukru krupice, přidáme hladkou mouku a vejce. Těsto prohněteme, vyválíme do koule, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky na 30 minut chladit.

  • 2

    Umletý mák svaříme s mlékem a moučkovým cukrem na kaši.

  • 3

    Těsto vyválíme, vložíme ho do formy, vyložené pečícím papírem a i s formou ho dáme na 10 minut od mrazáku.

  • 4

    Ze zbylého másla, cukru krupice a hrubé mouky vytvoříme drobenku.

  • 5

    Předehřejeme troubu na 180°C.

  • 6

    Na těsto rozetřeme makovou náplň, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu