Rybí filé s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 73.4 mg
  • Vláknina 1713.3 mg
  • Vitamín A 1713.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé nakrájíme na silnější plátky a urovnáme do třílitrové nádoby. Přilijeme vodu, ocet, přidáme pepř, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a podle chuti sůl. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 6 minut. Potom filé obrátíme a vaříme ještě 6 minut.

  • 2

    V jiné nádobě rozehřejeme máslo. Hořčici rozmícháme s 2 lžícemi šťávy z filé a opatrně smícháme s rozehřátým máslem. Vaříme na plný výkon 2-3 minuty.

  • 3

    Filé podáváme přelité hořčicovou omáčkou.

Komentáře k receptu