Neapolská omáčka s mletým masem a houbami
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 50.8 mg
- Draslík 417.6 mg
- Vláknina 2616.5 mg
- Vitamín A 2616.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.
-
2
Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.
-
3
Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.