Neapolská omáčka s mletým masem a houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 417.6 mg
  • Vláknina 2616.5 mg
  • Vitamín A 2616.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V třílitrové nádobě rozehříváme máslo v mikrovlnné troubě při plném výkonu 1 minutu. Přidáme mleté hovězí maso, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěné, na plátky nakrájené houby. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu 8-9 minut.

  • 2

    Potom přilijeme vývar, kečup, přidáme cukr a mletou papriku. Při plném výkonu vaříme ještě 10-12 minut.

  • 3

    Po skončení vaření omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu