Tofu z mikrovlnné trouby
Suroviny
- 125 g Kukuřice cukrová
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 275 g Sýr Tofu - uzený
- 250 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Shiitake houby
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 112 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 64.9 mg
- Draslík 2008.4 mg
- Vláknina 36477.8 mg
- Vitamín A 36477.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tofu nakrájíme na kostičky a necháme marinovat 30 minut v sójové omáčce, sezamovém oleji a sherry.
-
2
Do malé misky dáme pokrájené čínské houby a zalijeme vroucí vodou. Necháme 20 minut namáčet.
-
3
Vaječné nudle dáme do mísy, zalijeme je vroucí vodou, aby byly ponořené, přidáme půl lžičky soli a vaříme v mikrovlnné troubě 4 minuty na vysoký výkon.
-
4
Do velké mísy dáme pokrájenou mrkev, celer, olej a cukrové kukuřičky. Přikryjeme pokličkou a 5 minut vaříme na vysoký výkon v mikrovlnné troubě.
-
5
Houby necháme okapat, uschováme lžíci tekutiny. Přebytečnou vodu z hub vymačkáme a odstraníme tuhé části.
-
6
Do misky se zeleninou přidáme cuketu pokrájenou na plátky, houby, pokrájené jarní cibulky a zelené fazolky. Promícháme, přikryjeme pokličkou a na vysoký výkon vaříme 4 minuty. K zelenině přidáme omáčku z černých fazolí a promícháme, aby se vše obalilo.
-
7
Solamyl smícháme s vodou z hub a vmícháme do zeleniny společně s tofu a marinádou. Přikryjeme a na vysoký výkon vaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme.
-
8
Nudle necháme okapat, zeleninu ozdobíme sezamovými semínky a podáváme s nudlemi.