Pilaf ze sumečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Pangasius - filety
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 4 dl Vývar rybí
  • 0.2 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 277.9 mg
  • Vláknina 3247.3 mg
  • Vitamín A 3247.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety nadrobno nakrájíme a opečeme na oleji.

  • 2

    Přidáme předvařenou rýži, vývar, pepř a sůl. Směs vlijeme do rozehřáté, olejem vymaštěné remosky a zapékáme asi 10 minut. Potom necháme remosku chvíli zavřenou, až všechen vývar vsákne do rýže.

  • 3

    Pilaf podáváme ozdobený snítkou petrželky a čtvrtkami rajčat.

Komentáře k receptu