Francouzská celerová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Celer - nať
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 720.6 mg
  • Vláknina 7576.3 mg
  • Vitamín A 7576.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer a brambory dáme vařit zalité do roviny vodou. Osolíme a přidáme polovinu másla. Po uvaření vše prolisujeme nebo umixujeme.

  • 2

    Přilijeme vývar z kostí a přidáme nasekanou celerovou nať.

  • 3

    Rohlíky nakrájíme na nudličky, nasucho je opražíme, přidáme zbylé máslo a vše promícháme. Podáváme je zvlášť jako vložku do polévky.

Komentáře k receptu