Chobotničky se středomořskou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chobotnice
  • 70 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Kapary sterilované
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 710.1 mg
  • Vláknina 10337.1 mg
  • Vitamín A 10337.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky očistíme, odstraníme střívka a zobák. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou, vínem, přidáme bobkový list, česnek, svazek petrželky a 20min povaříme. Chobotničky necháme vychladnout v nálevu.

  • 2

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Vložíme do mísy, přidáme chobotničky, ochutíme solí a promícháme.

  • 4

    Kapary opláchneme, zbytek petrželky nasekáme najemno. Poté rozmixujeme kapary, petrželku, 25ml citronové šťávy, olej, hořčici a oregano.

  • 5

    Chobotničky ochutíme omáčkou a podáváme na listu zeleného salátu.

Komentáře k receptu