Jazyková pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Hovězí uzený jazyk
  • 100 g Bešamel
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Víno červené
  • 1 dl Želatina
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1350 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 145 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 246.3 mg
  • Draslík 1034.3 mg
  • Vláknina 5559 mg
  • Vitamín A 5559 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi jemně umeleme vařený hovězí jazyk, přidáme bešamel, na kousky nakrájený, na víně podušený žampión, rozmixujeme. Zašleháme tekutý aspik, smetanu, sůl, pepř a přendáme do formy nebo misky vylité studeným aspikem.

  • 2

    Necháme v chladu ztuhnout. Vyklopíme a nakrájíme.

Komentáře k receptu