Tagliatelle se srdcovkami a bylinkovou strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Majoránka čerstvá
  • 5 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1020.1 mg
  • Vláknina 11347.3 mg
  • Vitamín A 11347.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle necháme 2hodiny namáčet v osolené vodě a pravidelně proplachujeme. Poté je vyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Do hrnce nasypeme na kolečka nakrájenou šalotku, přidáme mušle, zalijeme 2lžícemi oleje a vínem a podusíme, až se mušle otevřou.

  • 3

    Mezitím rozmixujeme strouhanku se svazkem petrželky, tymiánem a majoránkou. Směs krátce osmahneme na 4lžících rozpáleného oleje. Přesypeme na talíř a necháme vychladnout.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k mušlím a krátce prohřejeme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme aromatickou strouhankou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu